irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Varför ser jag rika människor som dumma?

Kategori: Allmänt

Bra fråga va? I mina ögon är i princip alla rika människor (ja, de som jag har träffat då, eller läst om, fast det räknas ju inte riktigt) riktigt stupida. Ja, självklart är det lätt att verka givmild och god om man är rik, eftersom de småpengarna man ger till välgörenhet egentligen inte är mer än just småpengar.
 
Men intelligenta rika människor? Ja, möjligen Bill Gates eller Steve Jobs som faktiskt använde sin intelligens. De startade båda två i småskalighet i sina garage och blev sedan rika eftersom ingen någonsin trodde att deras ideer skulle bli något som alla människor kunde använda. Nu hade de "turen" att bli rika under sin livstid, men se Mozart, van Gogh, Beethoven, Strindberg, da Vinci, med flera, med flera, deras intelligens blev synlig efter deras livstid.
 
Men se på rika människor idag, vilka är de? Filmstjärnor, politiker, modeller etc som egentligen bara kan en sak, tjäna pengar på sitt utseende, prata så det går eller låtsas att vara någon annan...eller Donald...suck, det är en historia i sig, i mina ögon finns det ingen dummare människa än Donald! Ja, streetsmart, men smart?
 
Eller har jag fel ide om det? Är det idag intelligens att utnyttja det man har och på så sätt bli rik? Även om det går emot dina egna ideer, moral eller livsuppfattning? För mig har intelligens alltid handlat om att våga stå upp för den du är, leva som du lär och framförallt våga ifrågasätta!