irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Väderkänslig

Kategori: Allmänt

Undrar ibland över det där med vädrets påverkan på det mänskliga psyket. Mycket väderprat här nu men är så less på det. Ändå har vintern bara börjat, sorgligt men sant. Det äter upp mig både inuti och utanpå. Kroppen blir torr och fnasig och psyket blir knasigt. Vintern är bara en lång väntan på våren då jag kan leva igen.

Mår inget vidare idag

Kategori: Allmänt

Usch och fy och blä! Allt är bara pisstråkigt idag. Utlösande faktor är att det är första advent idag. Jag har ingen lust att sätta upp jävla ljusstakar för att det är så myysigt. Jag tycker inte att det är ett dugg mysigt, för mig innebär det bara vinter, snö och kyla. Har bestämt mig för att sätta upp dem ändå men inte ett skit till blir det. Ska vi ha julpynt får det bli en färdigköpt en i kruka som man kan ha på balkongen i sommar. Resten av prylarna får stå i förrådet till barnbarnen kommer, då kanske man kan sätta upp lite igen för deras skull. När jag mår på det här sättet kan jag inte ens skriva av mig det. Jag vill bara muttra och svära, tur kanske för guben att han jobbar. Förra året fick han sätta upp ljusstakarna för jag brydde mig inte om det. Då kom de upp till andra advent, å andra sidan fick de sitta kvar till långt efter jul i gengäld. För det är lika jobbigt att ta ned eländet som att sätta upp det. Och tack Anna för att det finns fler än jag som inte gillar vintern. Ibland blir jag bara så trött på alla som tycker att det är så mysigt med vintern när man får kura ihop sig i soffan med tända ljus. Jovisst, finge man sitta inne hela vintern kanske jag skulle uppskatta den. Men man måste jobba och man måste handla så ut måste man i eländet. Usch vad jag gnäller idag...och aldrig slutar det snöa heller :`((((

Vinter

Kategori: Allmänt

Snö, snö, snö, jag hatar snö! Jag avskyr vinter! Ändå bor jag i ett av de kallaste länderna. För tillfället känns det som om det inte varit någon sommar, det var igår jag pulsade genom den förbannade snön igen i vintern som aldrig tog slut. I år ska det visst bli likadant. I min bitterhet känns det lätt att skylla min feghet att flytta på min barndom eftersom jag fick lära mig att jag inte kunde något. När jag i tonåren sade att jag ville flytta utomlands blev jag utskrattad. Det skulle jag aldrig klara av, vad skulle jag leva på? Det känns dock lite överdrivet att skylla på den även om den är en bidragande orsak. I dagsläget har jag i princip bara mig själv att tänka på eftersom min omgivning idag stöttar mig och inte skulle ha något emot om jag flyttade. Så just nu kan jag nog bara skylla på mig själv som inte tar tag i det. Förra vintern sökte jag ändå arbeten utomlands men fick inga, de kanske är likadana som här att de vill ha 25-åringar. Oavsett orsaken till min feghet avskyr jag den. Varje vinter mår jag dåligt och vill helst av allt gå i ide. Plikttrogen som jag är masar jag mig lik förbannat upp varenda morgon och pulsar iväg till jobbet. När jag kommer hem gör jag ingenting mer än sitter vid datorn. Den har blivit min räddning och bästa vän. Jag kan fly in i spelens värld. Där behöver jag inte tänka.