irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Grannar

Kategori: Allmänt

Gahh, har denna granne som spelar hög musik och sjunger, lite irriterande! Jag har sagt till honom en gång och ja, jag vill skruva ned, haha, inte! Jag fattar inte att inte andra klagar, hela området måste lyssna till hans musik och hans sång. Om jag vore hans föräldrar, som faktiskt bor tre hus från honom, så skulle jag nog säga till min son att tänka på grannarna.

Men ikväll satte jag på svensk musik på telefonen, dvs, inte överdrivet högt, MEN jag började sjunga med till musiken. De som känner mig vet att jag sjunger hellre än bra ;) Maken klagar på mig, jag säger att jag gör det med avsikt och han säger att han också måste lyssna ;)

Haha, i vilket fall som helst så tystnar musiken ganska snabbt idag! Förhoppningsvis fattar han vinken :D

Lycka

Kategori: Allmänt

När jag har skrivit det här kommer jag att få ångest. Lycka är inte för mig och då blir jag rädd att jag förbannar mig själv genom att skriva att jag för tillfället är lycklig. Varje gång jag känner lycka får jag ett bakslag, vilket gör en rädd för att vara lycklig. Samtidigt som jag tycker att varför ska inte jag ha rätt till det?

Men skitsamma, just nu är jag faktiskt lycklig. Jag har min älskling, jag har mitt hus, jag har mitt jobb, jag har mina barn och mitt barnbarn. Jag känner lycka varje gång jag hör honom ropa fammoooo och sedan skratta glatt när jag säger buuu eller ropar tillbaka, Oooooliiiveeer :)

Jag är lycklig varje dag när jag går till jobbet, jag får lön för att göra det jag gillar, idag exempelvis var vi i en trädgårdsbutik och sedan hade vi kul med olika spel. Jag får en boost varje gång någon blir glad.

Min älskling älskar mig och jag älskar honom, jag har fått en fullpoängare med honom :) Visst, han kan inte jobba och jag måste försörja honom, men i gengäld får jag middag varje dag, jag behöver inte städa eller tvätta eller andra saker som jag tycker är tråkigt.

Jag har syrran som är kär och numer håller en mer normal kontakt, med varannan, var tredje dag. Jag tror att även hon har träffat den rätte nu, hon strålar och även det gör mig lycklig.

Så, peppar peppar, knack i huvudet, solen skiner och jag är lycklig och jag har rätt att vara det!

Bax music

Kategori: Allmänt

haha, håller med alla som säger att det är ett Kalle Anka företag. Jag har jobbat som översättare där och all kritik stämmer. Allt de gör är att hålla priserna nere för att få kunder och om du som anställd har åsikter, tystas de snabbt ned. Du har ingen rätt att komma med idéer eller klaga, då kan du gå, helst idag.

Lönen är urusel, normallön som översättare är 2500-3000 euro och Bax betalar under 2000. I gengäld får du tårta om du tillhör de bästa :D Du måste arbeta hela December, semester är inte tillåtet då. Senare kommer andra event som du inte får ta ledigt under och du måste, oavsett yrke, vara beredd på att hoppa in på lagret eller kundtjänst.

Nu har de inte ens en svensk som jobbar där för det var för dyrt, istället sög de ut det sista från den sista svensken som jobbade där, med löfte om att det kanske fanns andra möjligheter senare. Vad jag kan se fanns det inga. Så nu är allt på engelska och de använder google translate för att översätta svenska mail. Haha, när jag jobbade där var google translate det värsta du kunde använda, ahh, vi vill ha det äkta, google ger dåliga översättningar, jaa! Och nu? Skit ner er, skriv inte på svenska, vi har bara engelsk support och inte ens det fungerar som det ska.

Gissa om jag är glad att jag har slutat där!