irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Diktatur eller demokrati?

Kategori: Allmänt

Ingen förstår, allt handlar om pengar och eftersom jag inte förstår det är jag knäpp. Jag försöker verkligen att göra allt rätt och ändå blir det fel. Varför kan jag inte bara acceptera att vi lever i en diktatur som försöker låtsas som att det är en demokrati? Ifrågasätter du, undrar alla varför? Det är ju lagen? Lagen bestämmer.

Om lagen är fel? Näe, Lagen kan inte ha fel. Lagen är ju vi...vi som bestämmer...haha...ja, vi väljer vilka som ska företräda oss, men är det alltid rätt?

Benzos

Kategori: Allmänt

Jag har alltid hatat mediciner, speciellt beroendeframkallande sådana. Här är de uppenbarligen inte lika rädda för att skriva ut det. Tidigare fick jag citalopram i en för hög dos, 80 mg per dag, nu får jag 20 i kombination med 20 mg oxazepam som är beroendeframkallande. Min hjärna hänger inte med...

Mindfulness

Kategori: Allmänt

Wtf, varför handlar det alltid om positivt tänkande? Du ska se det positiva i allt, varför är det mindfulness? För mig är mindfulness att vara i nuet, oavsett om det är positivt eller negativt. Jag hatar regn men kan ändå njuta av det och befinna mig i det, är inte det också mindfulness? Jag hatar det, men njuter av känslan av att känna hatet i form av de hårda dropparna mot min hud. Jag hatar oförstående människor, varför ska jag då alltid vara förstående och tänka att det ligger något annat bakom? Varför får jag då inte vara i nuet och tycka att den personen är en idiot? Om nu mindfulness handlar om att befinna sig i nuet, varför handlar det då alltid om positivt tänkande och aldrig om negativt?