irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Apropå soc...

Kategori: Allmänt

Det är samma sak här som i Sverige, kan de lura en så gör de det! I vårt fall är de skyldiga oss närmare 1000 euro från augusti till nu. När vi visar dem våra uträkningar får vi till svar att vi räknar fel. Hur svårt är det att räkna på normen? Om vi räknar sammanlagda inkomster från dem och arbete har vi fortfarande inte enligt normen.

Men det vi fick reda på är att YourSurprise tydligen har satt i system att anställa folk för tre månader och sedan kicka dem! Socialen här har uppenbarligen dåliga erfarenheter från dem med människor som har fått jobb för att sedan vara tillbaka hos dem tre månader senare. Jag måste vara extremt lättlurad som verkligen trodde på ett fast jobb.

Arbetslös...

Kategori: Allmänt

Som jag sagt tidigare, det är väl märkligt hur mattan ska ryckas undan varje gång man känner att man är på gång med något bra. För två dagar sedan var jag på möte på jobbet, allt var bra och mitt kontrakt skulle förnyas. Idag blev det ett nytt möte där de har bestämt att den svenska marknaden går för dåligt så väck med mitt jobb.

Typiskt när jag precis börjat känna mig varm i kläderna. Extra tråkigt eftersom jag dessutom verkligen gillade det. Men kanske lika bra, soc tar ju ändå det jag tjänar så kan ju lika gärna leva på dem ett tag då...eller leva, överleva är väl ett bättre ord eftersom två personer ska klara sig på 1279 euro per månad...

Våren!

Kategori: Allmänt

Nu börjar den komma på riktigt! Nu är det ljust klockan sju när jag går till bussen, det är ljust klockan sju på kvällen. Luften börjar kännas ljummen och solen värmer när den är framme. Jag har sett den första maskrosen, krokusen blommar. Hundskiten och allt dött gräs luktar avlopp. Äntligen!
 
Visst, jag har fortfarande långkalsonger och dubbla tröjor och strumpor, men idag var första morgonen som jag inte frös när jag gick iväg. Klockan sju på morgonen! Trots en regnig dag har det varit ljumma vindar och yepp, livet börjar om, som alltid på våren, allt ser ljusare ut även om det inte är det.