irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Restless brain...

Kategori: Allmänt

Är kanske inte något man pratar om, alla känner igen restless legs, men när det handlar om hjärnan är man bara sjuk i huvudet. Nämen, så kan du ju inte känna, du bara inbillar dig, kom igen, ryck upp dig, du som alltid är glad.

Eller, ännu värre, sluta gnälla, du har ju tak över huvudet, tänk på barnen i afrika etc etc.

Jag skiter faktiskt i att barnen i afrika svälter när min hjärna vägrar att stänga av. Min hjärna har ett eget liv för tillfället och det spelar ingen roll hur mycket förnuft jag försöker pränta in i den. Den lyssnar inte utan fortsätter att mala.

Och då ska man skämmas, hur kan du? Återigen detta med tacksamhet, vilket min hjärna skiter i. I ärlighetens namn skiter jag också i det och blir mer än irriterad på korkade människor som inte förstår att det är fruktansvärt handikappande att inte kunna följa samhällets oskrivna lagar.

Arbetspress

Kategori: Allmänt

Det är också en helt annan press på dig att jobba. Gud nåde dig om du blir sjuk eller inte kan arbeta! Då kan du säga adjö på en gång. Jag hade en jobbarkompis som var sjuk sex dagar på ett år och det var alldeles för mycket, om du fortsätter så blir ditt kontrakt inte förlängt. Själv har jag förlorat fyra jobb för att jag inte kan hålla min stora käft i styr. Så fort du ger minsta kritik förlorar du jobbet. Det spelar ingen roll om du har fast tjänst eller inte. Finns det en anledning så används den oavsett om den är legitim eller inte. Det är bättre att chansa och vinna i en eventuell rättegång än att ge sina arbetstagare en bra arbetsmiljö.

Dags att blogga igen

Kategori: Allmänt

Som alltid, det verkar som att jag bara kan blogga när allt är skit, eller mittemellan skit och hyfsat...

När jag flyttade hit så trodde jag inte att det kunde vara värre men tydligen så kan det. Det byråkratiska systemet är tio gånger värre än i Sverige. Finns det inte en lag så hittar vi på en. Pengar flyttas runt och papper ska skrivas.

Du får inte bli arg eller upprörd, då är du ett hot och får en lur i örat om du pratar med en myndighet. Jag pratade med arbetslöshetskassan och var upprörd över deras hemsida. Då förstår jag inte, vill jag att de skickar det skriftligt? Näe, det behövs inte, jag förstår vad du menar men er hemsida är åt helvete. Men du blir ju så upprörd! Ja, klart som fan jag blir upprörd när jag följer vad som står på er hemsida och ändå har gjort fel!