irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Och nej, svensk utbildning är inget värt här

Kategori: Allmänt

Idag fick jag ett brev från myndigheterna som hanterar utländska betyg här och undersköterska i Sverige är inte mer än vårdbiträde i Nederländerna. Faktiskt tror jag att verzorgende IG3 skulle värderas som undersköterska i Sverige, självklart vet jag inte men i min hjärna är det mer eller mindre samma utbildning.

Argumenten de använde i min överklagan är att här är det mer specificerat och ja, här behöver du en extra kurs för allt...byråkrati, som jag tidigare sagt så är byråkratin faktiskt värre än i Sverige. Du tror att du kan byråkrati från Sverige, men då har du inte bott i Nederländerna. Till och med de som har bott här hela sitt liv begriper inte reglerna.

Och, haha, jag fick vårdbiträde inriktad mot sjukhusvård och ett av argumenten de använder är att här är utbildningen mer inriktad på sjuksköterskeuppgifter, hallå...jag har arbetat inom intensivvård, är inte det inriktat på sjuksköterskearbete?

Är glad, haha, inte så vanligt ;)

Kategori: Allmänt

Men är riktigt glad för syrran nu, hon har hittat en pojkvän som verkar funka :) Han ringer henne lika ofta som hon ringer honom och de verkar ligga på samma nivå. Han har hälsat på henne och hon är överlycklig, han älskar mig och han ringer mig och han vill träffa mig igen :)

Hon avbryter våra samtal för att han ringer och jag riktigt hör lyckan i hennes röst, jag måste sluta nu, han ringer igen! Han har samma problem som hon med att bli retad för cp fast det är en helt annan sjukdom.

Kort sagt, jag hoppas att hon har hittat den rätte nu :)

Nya psykbesök

Kategori: Allmänt

Och nu har jag en typ av personlighetsstörning, typ kronisk depression, kommer inte ens ihåg vad det hette men har i vilket fall som helst inte borderline, phew, men den här tror inte på autism för att jag har ögonkontakt, haha, jag kan inte ens säga vilken ögonförg han har för jag kollar faktiskt aldrig folk i ögonen. Jag har lärt mig att man kan kolla på munnen eller mellan ögonen för att lura folk att tro att man har ögonkontakt.

Kanske jag borde säga det...men då låter jag väl som att jag vill ha autism och nej, egentligen vill jag att de ska komma fram till att jag inte har någon diagnos, men realistiskt inser jag att jag har något och då låter kronisk depression bättre...

Gahh, kan inte förklara, jag vill veta men vill inte och det i sig är ju knäppt eller?