irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Ännu en trött dag...

Kategori: Allmänt

inte lika gnällig idag men en sak som slår mig när man är trött, irriterad, ledsen eller arg, då MÅSTE man må dåligt. Var har den mentaliteten kommit från? Varför är det så fult att visa sina känslor? Varför får man inte vara arg, trött, irriterad eller ledsen utan orsak?
 
Till exempel förra sommaren, jag VILLE inte ha semester och skrev massa negativa saker om semester. Genast får jag mess om att stackars dig, hoppas du mår bättre snart. Jag mådde inte ett dugg dåligt just då, jag var förbannad för att jag tvingades till fyra veckors ledigt som jag inte ville ha. Jag hade inga pengar att göra något för och sitta i stan i fyra veckor för att man måste, det kan kvitta.
 
Likadant om man blir förbannad på någon, då måste man må dåligt, givetvis kan ju inte den personen ha gjort något för att förtjäna att bli förbannad på ;) Det måste ju ligga något annat bakom.
 
Märkligt, tycker jag!
 
 

Semestertrött...

Kategori: Allmänt

Vissa dagar är skitdagar, idag är en sådan. Vet inte varför egentligen men skyller på att det bara är fyra dagar kvar till semester. Trött och irriterad, gnällig och sur. Givetvis kommer tankar och funderingar då om varför när jag egentligen inte har någon anledning. På lördag ska jag på bröllop och på söndag åker jag till älsklingen.
 
Det skulle vara så underbart om jag för en gång skull i livet kunde ha tur med pengar och få det där skadeståndet så att jag kan ge sonen och sonhustrun deras bröllopsresa till Hawaii som de vill ha. Han har alltid varit så självständig och fixat saker på egen hand. Likaså med bröllopet nu, de har fixat allt själva. Visst skämmer jag bort dem när jag kan och nu skulle det kännas extra bra att få göra det :)
 
På det sättet är jag en löjligt stolt mamma som känner att mina barn vågar stå för de de är. De är så underbara. De ställer upp på varandra och övriga familjen när det behövs men vi måste inte höras i telefon varje vecka. Vi vet att vi har varandra ändå. Många tycker att jag är en udda mamma som inte ringer mina barn oftare men vi ringer när vi har något att säga. Jag tycker att det är bra och jag tror mina barn tycker att det är bra, annars skulle ju de ringa ;)
 
Men ändå är jag på skithumör idag så lika bra att försöka sova bort det, i morgon är en annan dag...;)
 
 

Ibland får man bita sig i tungan...

Kategori: Allmänt

och det blir om syster igen...hon är driftig ;) Min äldste son ska gifta sig på lördag och valde att inte bjuda den sidan av "släkten". Men syrran, hon fixar och donar, så nu ska hon vara med på bröllop med efterföljande middag :) Hon gör det inte för sin skull heller utan för att han blir ju så glad om hon kommer ;)
 
Men ikväll var hon ledsen, var osams med sin mamma och ringde och grät :( När hon berättar varför så förstår jag henne men kan ju inte säga så mycket, utan bara försöka tala om att hon gör det hon tycker är bäst. Positivt var ändå att mamma sagt till henne att ha kul på bröllopet och att hon fick åka dit. Så efter en stunds småpratande tror hon att hon kan sova iallafall.
 
Sedan har hon också ansökt om att få en god man, också det på eget bevåg :) Någon på boendet hade visst gjort det och tyckte att det var bra. Hon frågade mig för några år sedan om inte jag kunde vara det till henne också eftersom jag är god man till en annan. Men jag är emot att familjemedlemmar ska vara gode män. Jag tror att man blir alldeles för partisk och tror att man vet vad ens syster i detta fall vill. Eftersom meningen med god man är att man ska ta hand om ekonomin eller personen (beroende på vad man ansökt om) så tror jag att det är mycket bättre med en utomstående som inte har några band till personen.
 
Men det är lite kul att se hur mycket hon faktiskt fixar själv, nu i veckan ska hon åka till stan och kolla upp i pads, så det är härligt att se :)