irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Mogna familjen

Kategori: Allmänt

Inte för att jag påstår att jag är mogen, men jag tycker nog att det går till överdrift när syrrans familj bestämmer vilka vänner hon får ha på facebook.

Av en händelse upptäckte jag att jag var borttagen som vän på hennes sida och jag frågar henne varför hon har tagit bort mig. Vi hörs, som sagt mer eller mindre varje dag. Hon står helt frågande, vaa, nää, det har jag inte gjort, i så fall måste någon annan ha gjort det, kanske den andra syrran?

Vilken rätt har de att ta bort mig som vän? Det är ju samma sak som att jag skulle deleta dem, undrar vad som skulle hända då?

Dubbelgångare

Kategori: Allmänt

Jag visste att alla har en dubbelgångare någonstans i världen, men jag visste faktiskt inte att det är en på sju! I min värld har alla en som kan vara deras tvilling och kanske de andra sex kan vara deras syskon.

MEN, har precis sett en dokumentär om dubbelgångare och det är ganska fantastiskt att det finns dubbelgångare som till och med har liknande jobb och utseende utan att vara släkt.

Vad jag tror...

Kategori: Allmänt

är att kärringa trodde att hon övertygade de spanska läkarna om att hon var så sjuk så att hon behövde ambulansflyg hem till Sverige. Jag tror att de sade till henne att om hon stannade ett par dagar mer kunde hon ta det vanliga flyget.

Inte för att jag litar på försäkringsbolag, men, jag tror faktiskt att de skulle godkänna en dödsjuk människa att komma hem med ambulansflyg. Hon behövde inte ens ligga på sjukhus när hon kom hem, hon fick åka hem och äta penicillin eller vad de nu ger en människa som är allergisk mot det.

Nu låter det återigen som att hon är döende, syrran kan inte komma hem till dem i påsk för att både hon och pappa är såå sjuka. Jaa, de är sjuka, men återigen, om man inte behöver sjukhusvård?

Jag kanske är orättvis, men min erfarenhet av familjen är mer att man försöker få det man vill genom att spela sjukare än man är. Det kanske är som sagan med vargen, när man har ropat för många gånger är det ingen som tror en.