irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Så kallade skämt

Kategori: Allmänt

När man utsätts för mycket sexuella anspelningar och nakenhet är en naturlig del av dagen så påverkas man givetvis och tror att det ska vara så. Vi bastade ju varje fredag, hela familjen tillsammans och gjorde så från början. Jag har aldrig haft svårt för sådant i vuxen ålder och har inga problem med att visa mig naken. På något sätt har jag alltid tyckt att jaa, livet är sådant. Jag har inte förstått förrän i min terapi att "normala" familjer brukar inte ha det så.
 
Det skämtades grovt i familjen om sex. Brorsan fick ofta höra vilken stor snopp han hade, det hade han för att han drog så mycket i den. Dessutom kunde man se det på hans näsa, för den var ju också stor och som tonåring hade han ständigt porrmaskar (ingen felstavning) i den som morsan skulle klämma. När jag började få bröst skulle det kännas om de hade vuxit, som jag tidigare berättat även sugas på för att få vårtorna att stå ut. Min behåring kallades för "tofsen". Allt sådant gjordes öppet så det blev på något sätt "tillåtet". Det skrattades och skämtades om det mesta, farsan kunde svara kissemurra 77 i telefonen eller Mogata ridhus.
 
Alla karlar är sexgalningar och alla gubbar är gubbsjuka, det var inget att bry sig om. "Råkade" de ta en på brösten så var det bara att skratta. Kysste de en istället för att pussa en var det bara att skratta. Ähh, gubbsjuka...
 
 
 
 

jaa, vad ska man säga?

Kategori: Allmänt

att man aldrig ska upphöra att förvåna sig? Min syster vet helt plötsligt att ingen av de andra fyra syskonen varit utsatta för något? Är inte det också en lögn isåfall? Hur kan hon veta det? Speciellt som min biologiska bror lika väl som jag kan vittna om den psykiska och fysiska misshandeln.De sexuella övergreppen brukar inte förövaren erkänna och det finns sällan vittnen. Men jag undrar för mig själv vad hon skulle göra om hennes dotter en dag skulle berätta något sådant, skulle hon anklaga sin dotter för lögn då? Eller blunda som hon blivit upplärd att göra?
 
Alla mina syskon hatar mig, ja, jag kan ju inte svara för min minsta bror, det kanske han gör och jag antar att hon gör det eftersom hon säger att alla gör det. Min biologiska bror och min andra lillasyster älskar mig såvida de inte ljuger när de säger det. Mina tre övriga biologiska syskon hatar mig inte heller vad jag vet så det drar ju ned statistiken lite till, två av åtta som isf hatar mig vilket ger 25%. Det kan jag leva med ;)
 
Min son och svärdotter hade en del bra saker att säga som jag är inerligt tacksam för :) Av andra har jag fått ett osynligt stöd som jag också är tacksam för :) Ni vet vilka ni är :)

Märkligt

Kategori: Allmänt

Fick ju nyss en kommentar om att min syster nu vet vad som hänt och att hon är så ledsen på mig, jag har ringt och sagt godnatt till henne, det första hon sa när jag ringde var att det ska bli så kul att komma nästa helg :) Vi planerar att fråga min ena son om han vill följa med oss ut och äta för hon vill träffa honom också. Det finns ju lite olika ställen här i Linköping att välja på så vi hoppas på fint väder så vi kan sitta ute :) Så, jaa, vi ska nog kunna hålla oss sysselsatta ;)