irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Höga chefer

Kategori: Allmänt

Nu är jag uppretad igen! Alla dessa höga chefer som försvarar sina höga löner och bonusar, de jobbar ju såå hårt för sina hundratusentals kronor per månad. Jag kan slå vad om att jag faktiskt skulle kunna göra deras jobb för mindre än hälften av summan de får i lön.

När det börjar blåsa så behöver de inte göra skäl för sin lön! Då kan de säga att jag visste inte eller jag kommer inte ihåg och klara sig undan! Är det inte det de har sina höga löner och bonusar för? För att faktiskt veta och komma ihåg? Om du är chef för ett stort företag och lyfter flera hundratusen i lön så är det tamejfan ditt jobb att VETA och KOMMA IHÅG saker!

Jag tycker att det är dags att alla dessa glömska och okunniga chefer ställs till svars för sina misstag! De ska inte komma undan med att glömma och inte veta. Om de glömmer eller inte vet ska de ställas inför rätta och ge tillbaka sin lön och sina bonusar som de har fått just för att de är så kunniga inom sitt jobb.

Som förslag kan ju jag tycka att de ska bli skyldiga att ge sin lön under ett år till en arbetare inom ett låglöneyrke och få deras lön i utbyte ;) Jag slår vad om att arbetaren skulle kunna klara sig i åtminstone tio år på det :) Medan den stackars chefen skulle svälta ihjäl :D

I höst blir det marknad!

Kategori: Allmänt

Nu har jag bestämt mig för att prova att sälja mina alster på bymarknaden. Åtminstone en gång ;) De har marknad varje vecka här på sommaren, här i byn brukar det vara ungefär en gång i månaden. Så nu tänker jag försöka få färdigt en del till augustimarknaden och göra ett försök att sälja dem. Det kan ju inte gå mer än dåligt, men vore ju kul om det ändå går att få tillbaka marknadsavgiften och garnkostnader :) I vilket fall som helst så får jag något att göra en dag! Men här kommer mina senaste som jag lyckats avsluta mellan fisketurerna!
Ponchos
och scarves eller sjalar eller något man har runt halsen ;)

Galna fiskar idag!

Kategori: Allmänt

Nästa fisketur blev helt galen, till och med jag blev tvungen att fiska! Parningssäsongen har börjat så firrarna var hungriga :) Efter 20 slutade jag räkna och ta kort ;) Så idag bjuder jag på bilder av mig själv med ett par av dem :D