irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Borde vara lycklig

Kategori: Allmänt

Jaa, jag borde vara lycklig. Jag har ett jobb jag trivs med, jag har en universitetsexamen, jag har en lägenhet, jag har två underbara barn. Så varför i helvete är jag inte lycklig??? En vän sa till mig att idag har vi för mycket tid att tänka, därför är vi mer olyckliga idag än förr i tiden. Hmmm???? Han menade på att förr var man så upptagen med att överhuvudtaget överleva så då hade man inte tid att tänka på lycka eller olycka, man bara fanns. Kanske det stämmer? För jag kan ju hålla med om att livet har varit en kamp för att överleva och nu när jag "bara" har mig själv att tänka på finns utrymme för funderingar av olika slag. Men ändå...någonstans blir det fel iallafall, jag tycker faktiskt att jag har rätt att få njuta av den tiden då, jag vet inte hur det är för andra men jag tycker att jag har haft mitt helvete på jorden så att jag förtjänar att få vara lycklig de år jag har kvar. Visst, i ärlighetens namn är jag inte ständigt olycklig men de bra stunderna uppväger inte de dåliga. De dåliga är så många fler...

teaterapa

Kategori: Allmänt

Men jag är så förbannat bra på att spela teater. Jag låtsas in i det längsta att allt ät bra och att jag är som alla andra. På jobbet är jag professionell och lägger mina bekymmer hemma. Bland de flesta vännerna skrattar jag och beter mig som vanligt. Frågar någon hur jag mår säger jag bra för vem fan vill höra att man mår skit? Då måste man ju bry sig och det är ingen som vill, inte jag heller. Jag skiter fullständigt i hur ofta man putsar fönster eller byter gardiner, om man måste ha matchande gardiner, dukar och kuddar i vardagsrummet, ändå sitter jag där och nickar och ler, åhh såå fint det låter! Sedan gör jag en grej av att jag skiter i det och säger åt dem att komma hem till mig och fixa, jag som minsann inte städat på ett år! Folk tror inte att det är sant och om de tror mig blir de förskräckta, för så kan man väl inte ha det, det är ju äckligt! Jaa, det kanske är äckligt men jag bryr mig inte, jag orkar inte bry mig, jag vill inte bry mig och de behöver ju inte leva i det.

Svart

Kategori: Allmänt

Lång tid igen, är bara att konstatera att jag är bättre på att blogga när jag mår skit...när jag mår "bra" känns behovet av att skriva av sig inte lika stort. För tillfället har jag ett uppehåll i mina " lyckopiller" och det märks. Pillren gör att jag håller huvudet över vattenytan fast jag inte märker det själv förrän jag slutar med dem. Då faller och faller och faller jag...ner i det förbannade hålet som är så jävla svart och får mig att sitta och gråta för allt och inget. De senaste månaderna har jag varit långt nere i hålet och då kan jag heller inte skriva för då vill jag bara dö. Det vill jag fortfarande, vad fan är det för mening med livet? Jag önskar så många gånger att jag kunde bli överkörd eller något för jag är för feg för att göra något själv. Istället är jag oförsiktig och går rakt ut i gatan men inte fan kör någon på mig, de tvärbromsar och skriker jävla idiot.