irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Welcome to casa de MaarLin

Kategori: Allmänt

Från att ha bott på 250 kvadrat bor vi nu på 63. Det har varit ett pussel att få in alla saker min älskling ser som nödvändiga efter att ha varit van att kunna stuva undan allt och inget. Jag som är van vid att bo på 35 kvadrat ser mer saker som just saker. Jag håller kvar en glashäst, min gamla nalle och en bokserie, de enda minnena jag har efter min mamma.
 
Det tråkiga är att vi fick lämna saker som kastas när vi kunde ha användning för dem. Nu har vi istället blivit tvungna att köpa allt nytt och givetvis svider det eftersom det enda som ingår i hyran är badrummets interiör och diskbänken i köket.
 
Våra kvadrat är faktiskt ganska välplanerade så trots att det är litet har vi det mesta vi behöver, i en drömvärld skulle jag vilja ha lite större trädgård och ett gästrum, för vad vet jag inte då vi aldrig har gäster, men det känns bra att kunna ha ett eget rum att erbjuda istället för bäddsoffan ;)
 
Så här kommer lite ocencureade bilder, är du känslig för mycket skit i hörnen, titta inte! Övervåningen är ett avlångt skräprum och sovrummet. Dem får ni inte se just nu ;)
 
 
 
Börjar med vårt frimärke till framsida. Har inga bilder innan jag grävde upp den, men det var bara ogräs och buskar ;)
 
 
Vi ska plantera gräs, men just nu är det en jordhög :D
 
 
Vårt datarum.
 
 
Matplats med utsikt över det stora köket.
 
 
Här får ni sova om ni skulle komma på besök ;) Luna älskar att sova på soffan så henne får ni som en extra bonus!
 
 
Baksidan är lite större än ett frimärke, men ingen plats för min pool :(
 
 
Men nästa projekt är att gräva upp även den så jag kan få rum med en liten plaskdamm ;)
 

Språkmissar

Kategori: Allmänt

Språkmissar är roligt, så här kommer några ;)

När jag flyttade hit började jag jobba som städare på Weekra (rekommenderas INTE). När de skulle lära mig städa var vi på ett ställe och givetvis missade jag saker eftersom jag inte ser skiten. Det som är rent för mig är inte rent för andra, jag har aldrig varit bra på att städa! Men, orsaken till att jag fick underkänt var att dit kommer det en massa handikappade, ehhh? Behöver handikappade renare än icke handikappade?

I Sverige brukar vi ju fråga varandra, pratar du med mig eller väggen, när vi inte hör eller är distraherade av annat. Nästa ställe frågade jag en person om vår kollega pratade med honom eller mig. Han blev skitsur!
 
Vis betyder fisk och vies smuts, hur ska jag kunna veta att man uttalar det ena som fiss och det andra som fis? När någon annan säger det hör jag inte ens skillnaden. När jag jobbade som städare fick jag ibland lite konstiga blickar när jag sa att det var fisk i rummen :) Jag tänkte inte mer på det förrän jag talade om för min kära sambo att han hade en fisk i ansiktet!
 
Tror det är ungeför samma sak för immigranter till Sverige, jag hade en jobbarkompis som var sambo med en holländare och de fick många skratt innan han lärde sig skillnad på tomten och tomten, de stavas och uttalas dessutom likadant :D