irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Tillbaka till milleniumskiftet

Kategori: Allmänt, nyår

Hahaha, det är helt otroligt, jag trodde att jag bodde i ett "fattigt" område, men inte när det handlar om nyår. Då har folk pengar att köpa fyrverkerier för. Det har knallat och bombat hela dagen och efter klockan sex, när det är lagligt, tror jag att jag befinner mig i en krigszon.

Nu har det smällt konstant i fyra timmar och jag antar att det kommer att smälla ännu mer eftersom det nya året inte ens har börjat än. Både hunden och katten har gömt sig, men jag är faktiskt ganska fascinerad. Inte så mycket av fyrverkerierna i sig, men hur har folk råd?

Vi kan inte ens köpa ett billigt paket för typ 50 euro och folk bränner raketer som tokiga. Sparar de hela året för att verkligen bränna upp sina pengar? Eller är det jag som är snål som tycker att det är slöseri?

Lokalsinne

Kategori: Allmänt

har jag nada, null, noll. Eftersom jag inte har körkort måste jag cykla överallt, det är omkring 4,5 km till jobbet, vilket jag ska kunna cykla på en kvart-20 minuter. Två dagars arbete och med google i telefonen tycker man att det inte borde vara så svårt.

Jodå, Första dagen tog det mig 40 minuter att hitta dit, hem gick på en halvtimme. Yes, nu har jag hittat dit och hem så idag ska väl inte vara svårare. Haha, det gick bättre dit idag, bara en halvtimme. Hem igen, nu har jag ju cyklat fram och tillbaka ett par gånger och google fungerade inte så jaja, jag cyklar på.

Efter en halvtimme kommer jag till en by som jag inte känner igen så jag ringer hem och ber älsklingen kolla var jag är och ge vägvisning från datorn hemma. Ett par minuter senare ringer han och säger åt mig att vänta där jag är så kommer han och hämtar mig. Jag har lyckats cykla en mil åt motsatt håll från hem!

Från ont kommer gott?

Kategori: Allmänt

Just nu hoppas jag det iallafall, jag var på en tredje och sista intervju idag och har fått ett nytt jobb. Det är tillbaka från scratch med äldrevård, men verkar vara ett seriöst företag och får bättre betalt än jag räknade med :)

Det ska bli så skönt att slippa vara rädd för att gå till jobbet, slippa bli slagen och utnyttjad. Utnyttjad blir man väl mer eller mindre alltid på ett arbete, men trots att mina betyg inte är översatta till nederländska än så får jag möjlighet att jobba med det jag faktiskt kan och är bra på.

Var på vårdcentralen också idag och äntligen har jag fått en remiss för utredning. Det ska också bli skönt att äntligen få veta om jag enbart har ångest, panik, depression, autism eller något annat.