irmeli

Bloggen handlade från början om terapi, psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp. I huvudsak använde jag den som ett terapiredskap för att bearbeta mina egna reaktioner och minnen. Nu skriver jag om vad som faller mig in, om mitt nya liv i Holland blandat med mitt gamla liv i Sverige.

Ansökan om ersättning...

Kategori: Allmänt

tillåt mig skratta, det var den värsta ansökningsblankett jag har sett. Hur i katten ska de kunna avgöra vem som ska få ersättning eller inte utifrån den? Dessutom en massa intyg och personnummer som åtminstone inte jag har. Det går heller inte att överklaga beslutet så egentligen borde jag kanske leta reda på varenda papper jag kan hitta och skicka in. De kommer bli nedlusade med information om övergreppen då det inte är helt enkelt att förmedla känslan eller upplevelsen av dem i några få ord. Det går heller inte att förmedla känslan av att fortfarande kunna känna svidet på stjärten efter stryket, känslan av förnedringen av de olika tillmälena, hur det känns i hjärtat ännu idag.

KOMMENTARER:

  • RME säger:
    2013-05-24 | 23:12:04

    När jag läser vad du skriver kommer jag att tänka att, ja, var gör man av trauman man varit med om? Hur blir man av med det som plågar en? Hur gör man för att det ska sluta påverka ens liv på ett negativt sätt? Det är kämpigt när man bär erfarenheterna och minnena av svåra saker med sig genom livet. Det är tungt. Jag tror att det finns många människor som aldrig blir av med det, som fortsätter att bära omkring på smärtan och det svåra de mött i livet. Jag tänker på alla de som är hänsynslösa och skadar andra människor hämningslöst och utan eftertanke eller ånger, till och med känner sig i sin fulla rätt till det. Stor kram till dig!

  • RME säger:
    2013-05-24 | 23:49:11

    De som gick igenom de där papperen borde haft kunskap om att det är ett sjukligt tillstånd efter trauma och vanlig förekommande att återuppleva ett trauma "fysiskt" på kroppen i minnet. Hoppas de hade det, så de hade lite förkunskaper som gjorde dem redo att tolka och bedöma anmälningarna.

Kommentera inlägget här: